top of page
Miroslav Prima

BLÍŽÍ SE ČAS VÝSEVŮ

Aktualizováno: 21. 3. 2020

Chcete, aby se vašim květinám dařilo už od semínka? Zkuste se držet našich doporučení a úspěch se dostaví! Rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti, díky kterým se na jaře zaplní květy i vaše zahrádka.



Každý rok vyhlížíme konec zimy a nemůžeme se dočkat, až si zase ušpiníme ruce od hlíny. Kolem poloviny února je ještě dost času na práci v terénu, ale právě teď máme plno práce s přípravou nadcházející sezóny. Hlavním úkolem na seznamu pozdně zimních úkolů je výsev semen květin.


Výsev vlastních semínek je skvělý způsob, jak v sezóně přeskočit několik týdnů. Můžete si tak dokonce pořídit stovky speciálních odrůd květin, které v místní zahradní školce nebo velkoobchodu určitě nenajdete. Navíc je to nejdostupnější způsob, jak rychle zaplnit zahradu květinami a rostlinami.


Většinu produkce Prima farmy pěstujeme ze semínek vysévaných ve skleníku. Pokud však skleník nemáte, nevěšte hlavu. Jednoduchý drátěný stojan vybavený světly a umístěný v garáži či ve sklepě bude fungovat stejně dobře. Je to snadný a levný způsob, jak pěstovat spoustu rostlin na malém prostoru. Zahradníků, kteří používají na předpěstování sadby sklep a police s běžným osvětlením, je více, než byste čekali. Rostliny předpěstované ze semínek ve skleníku nebo ve sklepě jsou mnohem větší a rozvinutější než ty vyseté přímo na záhon. A právě takové silnější rostliny mají větší šanci odolávat v boji s plevelem a škůdci.


Učit se metodou „pokus – omyl“ není nejzábavnější způsob, jak začít s vlastním výsevem. Jedním z cílů webu naší Prima farmy je poskytnout vám, našim zákazníků, ty nejlepší informace a pomoci vám vypěstovat skvělé květiny. Doufáme, že vám naše tipy pomůžou vyhnout se chybám, které by vás mohly odradit. Díky našim radám můžete dosáhnout obdobných pěstitelských úspěchů, jakých dosahují profesionálové.


Když jsme to zvládli my, můžete to zvládnout i vy!

874 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page