top of page

ROK NA PRIMA FARMĚ # 2

Aktualizováno: 29. 8. 2019

Od našeho rozhodnutí vybudovat vlastní květinovou farmu uplynul téměř rok, který vyplnilo řešení dvou zásadních otázek. KDE? a CO? Vítejte u dalšího pokračování projektu #RokNaPrimaFarme.


Loni na podzim se nám šťastnou shodou okolností podařilo najít kousek od Brna, mezi Kuřimí a Tišnovem, vhodnou nemovitost s pozemky dostatečně velkými, aby vystačily na provozování zamýšlené květinové farmy. Celý proces vyjednávání, zajištění financování i převody na úřadech zabraly více času, než jsme mysleli, ale po více jak půl roce byla první otázka, KDE, vyřešena.


Foto: Zde zanedlouho vznikne naše Prima farma


Mezitím jsme měli spoustu času přemýšlet také nad tím, CO budeme pěstovat. To byla a stále ještě je nejzábavnější a zároveň často frustrující práce. V našem výběru kytek a rostlin se rychle ocitla více jak stovka druhů letniček, trvalek a dřevin. Často má jeden druh desítky barevných i tvarových variant a vybrat jich pár dá zabrat.


Nakonec jsme se rozhodli začít od píky. S tím, s čím se nejběžněji setkáváme ve venkovských zahrádkách a samozřejmě s druhy, které se nejlépe hodí na řezané kytky a snadno se u nás pěstují. Do našeho výběru se dostaly tulipány, narcisy, pivoňky, jiřiny, sasanky, chrpy, mečíky, slunečnice, vlčí máky, vonné hrachory, ostálky, růže, plaménky, krásenky, hledíky …. už dost 😊 Vidíte? Není to jednoduché, a to je jen zlomek cílového stavu. Uvidíme, jak se nám bude dařit přeměňovat naše představy v realitu.

207 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page