top of page

PŘEDSTAVUJEME PRIMA KYTKY - Tulipány I.

Nejdůležitější položkou v nabídce cibulovin kvetoucích na jaře, jež nabízí Prima farma, jsou tulipány. Cílem naší květinové farmy je pěstovat a nabízet odrůdy květin, které jen tak někdo nenabízí. To je obzvláště důležité vzhledem k tomu, že jsou tuzemské hobby markety přeplněny levnými dovozy bůhví odkud. My s nimi nechceme soutěžit, chceme vám nabídnout speciality s jemným dotykem luxusu.


Foto: Plnokvěté tulipány ve zlaceném rámu, dotyk luxusu.


Standardní tvary tulipánů jsou většinou obyčejné, přinejmenším nám tak připadají. I když i mezi nimi se najdou světlé výjimky, mnohem více nás přitahují plnokvěté druhy, papouškovité tulipány a odrůdy, které vypadají jakoby lemované francouzskou krajkou. Každoročně nás překvapují odrůdy, které kvetou různými barvami. Stačí si pak vysadit jednu z nich a vaše kytice bude obsahovat mix krásných barev.


Foto: Záplavou barev naplní vaše záhony tulipán "Gudoshnik Double"


Na Prima farmě experimentuje s desítkami druhů tulipánů. Některé najdete v našich květinových předplatných, další si můžete koupit na trzích a u vybraných prodejců. A jiné odrůdy si můžete vypěstovat sami, pokud si je objednáte v našem e-shopu. Rádi bychom vím jich pár představili.


Tulipán Black Hero

Velmi oblíbený tulipán dodá každé zahradě dramatický efekt. Temné, sametové květy s kaštanovým leskem jsou usazeny na pevném stonku. Pro svoji dlouhou výdrž jsou vhodné nejen do vázy, ale také do květinových aranžmá. Tento pozdní plnokvětý tulipán hravě vyroste do výšky přes 50 cm.


Tulipán Copper Image

Jeden z nejkrásněji vybarvených tulipánu, které Prima farma nabízí. Květy vypadají jako pivoňka „Coral Charm“ s doteky malinových žilek v měděných okvětních lístcích. Sen květinových designérů a příznivců neobvyklých barev.


Tulipán Double Price

Ranný tulipán z rodiny pivoňkových poznáte podle světle šeříkově fialové barvy velkých květů a jemné sladké vůně. Ty z něj dělají královskou ozdobu každého jarního záhonu, zejména v kombinaci s růžovými kultivary.


Tulipán Gudoshnik Double

Harmonie barev na jednom záhonu, to je pivoňkový tulipán Gudoshnik Double. Květy připomínají sklizeň třešní v odstínech máslové žluté, oranžové, lososové, korálové a červené, které převládají. Tyto drahokamy jsou krásné v zahradě i ve váze. Jejich těžké květy vyžadují při sklizni a manipulaci zvláštní opatrnost.



Tulipán Miranda

Miranda stojí za naší posedlostí plnokvětými tulipány. Nedejte se zpočátku zmást rozvíjejícím se poupětem. Květ se postupně zvětšuje a zvětšuje a může dosáhnout až 10 cm v průměru. Jako Otesánek :) Krásná šarlatová barva se žlutým středem postupně tmavne, až se na okvětních lístcích objeví jemné světlé žíhání. Za tímto tulipánem se každý otočí.


Tulipán Monte Orange

Začátkem jara vám tento kultivar vnese do zahrady pocit tepla a dobré nálady. Jelikož na jednom stonku vykvétají až 3 květy, může průměr tohoto tulipánu dosáhnout hravě 15 cm, což z něho dělá jeden z největších tulipánů v nabídce Prima farmy. Hodí se jak do záhonu, tak k řezu a do hravých vazeb.


Tulipán Salmon Parrot

Neexistuje mnoho květin, které by mohly soupeřit s krásou papouškovitých tulipánů. Není žádným překvapením, že tento lososově zbarvený tulipán získal mnoho mezinárodních ocenění. Zářivě melounové vnitřní lístky jsou obklopeny vrstvou krémových, zeleně pruhovaných vnějších lístků. Je nezbytný jak pro květinové designéry, tak pro vaši jarní zahradu.

Nejen tyto druhy najdete v našem e-shopu. Ale pospěšte si s objednávkami, většinou se brzy vyprodají.

400 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page