top of page

VELIKOST A KVALITA CIBULEK

Už jste si někdy koupili „levné“ cibulky jen proto, abyste ušetřili? Nebyli jste pak zklamaní z velikosti a kvality květů, tedy pokud vám vůbec vyrostly? Tajemstvím kvalitních cibulek je v jejich velikosti. Nekupujte cibuloviny podřadné kvality!


Foto: Tulipánové cibulky velikosti 12+, takové najdete v našem e-shopu


VELIKOST


My dodáváme tulipánové cibulky v té nejvyšší velikosti 12+ což znamená, že by neměla být menší než 12 cm po obvodu. To označuje tulipánovou cibulku „nejvyšší jakosti“. Tulipánové cibulky se samozřejmě donekonečna nezvětšují. Poté, co dosáhnou maximální velikosti, mají tulipány sklon začít se množit, rozdělí se na menší cibulky, ze kterých si pak můžete tulipány namnožit.


Podobný princip platí pro narcisy. Větší cibulky vám dají více stonků květů, zatímco menší cibulky vám dají jen jeden stonek. Větší je opravdu lepší!

ZDRAVÉ CIBULOVINY


Houbové choroby či hniloby jsou na cibulovinách dobře rozpoznatelné, ale existuje více zákeřných onemocnění, která mohou rostliny napadnout a zabránit jim vykvést do plné krásy. Přesto jsou na trhu nezřídka k dostání infikované cibuloviny a jsou prezentovány jako výhodná koupě. Důsledkem je zklamání z výsledné „kvality“ rostliny. Jednoduše řečeno, nemocná rostlina nebude fungovat stejně dobře jako zdravá rostlina, stejně jako vy neprospíváte, když jste nemocní.


SKLADOVÁNÍ


Cibuloviny jsou během skladování po sklizni „uspány“ za přesně stanovených a dodržovaných teplotních režimů a způsob, jakým se s nimi zachází při „odpočinku“, může být stejně důležitý jako způsob, jakým jsou kultivovány během aktivního růstu. Teplotní režimy, které musí být použity před výsadbou, jsou výsledkem rozsáhlých vědeckých studií. Pouhým pohledem na cibulku sice nedokážete zjistit, zda byly tyto režimy dodrženy. Můžete si ale být jisti tím, že našimi dodavateli jsou největší producenti cibulovin v Holandsku, kteří využívají pro pěstování, sklizeň a následnou předprodejní péči nejmodernější metody.


STEJNÝ DRUH, STEJNÁ ODRŮDA, VE VÝSLEDKU VŠAK VELKÉ ROZDÍLY


Pokud se vám zdá, že se vašim cibulovinám nedaří tak, jak cibulovinám vašich sousedů či přátel, nemusí to být vaše chyba. Možná si pomyslíte, že jste udělali něco špatně, ​​ale skutečným problémem může být kvalita cibulovin, které jste si koupili.


Rozdíly mezi vysoce kvalitními cibulovinami a „levnými“, nevyhovujícími jsou zásadní. Nemůžete pěstovat nádherné rostliny, když začnete s nestandardními materiály, ať už pěstujete rostliny ze semen, řízků nebo cibulek.


Příroda dokáže překvapit, takže 100 % zaručení úspěchu nemožné není. Pokud však poskytnete vašim cibulkám dobře odvodněnou půdu a dostatečnou vlhkost, nemusíte se obávat neúspěchu. K tomu vám také pomohou cibulky nejvyšší jakosti z Prima farmy.





417 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page