top of page

PODZIMNÍ VÝSEVY - Dvouletky a otužilé letničky

Aktualizováno: 1. 11. 2023

Dvouletky jsou jedinečnou skupinou rostlin, které v prvním roce vytvářejí pouze listy a ve druhém roce kvetou, nasazují semena a odumírají. Tato skupina zahrnuje hvozdíky, náprstník, řebříček, řimbabu a další oblíbené zahradní květiny. Právě nyní, v druhé polovině léta je právě ten správný čas k jejich výsevu!



Dvouletky můžete vysévat v průběhu léta buď do sadbovačů, nebo přímo na pole. V ideálním případě umožněte rostlinám založit listové růžice alespoň 6 až 8 týdnů před prvním podzimním mrazem. Podrobněji jsme o této skupině informovali v tomto článku na našem blogu. Kompletní sortiment pro podzimní výsevy najdete v našem e-shopu.


Druhou skupinou, kterou doporučujeme vaší pozornosti, jsou otužilé letničky. Můžete je vysévat na přelomu zimy a jara přímo do půdy. Nebo můžete experimentovat a polovinu z nich vysít do záhonu již na podzim. Pokud nebudou extrémní mrazy, dočkáte se z těchto výsevů zdravých rostlin, které vykvetou o pár týdnů dříve než ty, které vysejete po zimě. Více se o otužilých letničkách dočtete zde.


Pro ty z vás, kteří by si rádi vyzkoušeli podzimní výsevy, máme v e-shopu právě nyní atraktivní nabídku:



Kromě desítek druhů otužilých letniček, mezi které jsme zařadili i krásenky, máme v nabídce i doprodej zhruba 20 druhů letniček. Samozřejmě také v akci 1 + 1 zdarma.


Pokud s pěstováním dvouletek nemáte zkušenosti, je právě letos nejlepší čas to vyzkoušet a podělit se s námi i s ostatními o své zkušenosti.

Byly pro vás tyto informace užitečné? Budeme rádi, když je budete sdílet se svými přáteli. DĚKUJEME!

745 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page